La oss hjelpe deg med byggesøknaden!

 

Ønsker du bistand med byggsøknaden? Kontakt oss ved å Fylle ut skjemaet under.

Fram Ingeniørkontor er blant pionerene innen byggesak, og vi har bistått i over 1910 byggesaker siden ny plan- og bygningslov trådte i kraft i 2009. Vi bistår gjerne i deres byggesak!

Vi er til enhver tid engasjert i en rekke byggesaker av ulik størrelse, alt fra byggesøknad for mindre garasjer og uthus til større boligkomplekser og områdeutbygginger. I de fleste tilfeller jobber vi etter faste priser, og vi gir tilbud i hvert enkelt prosjekt.

Les mer om byggesøknad for de fleste typer tiltak på vår artikkelside www.byggesoknad.no

Etter mange år i faget har vi opparbeidet oss solide kunnskaper innen plan- og bygningsrett, og spesielt innen arbeidet med byggesak og byggesøknader. Denne erfaringen, i kombinasjon med egenutviklede kvalitetssikringssystemer, gjør at vi mestrer de mange oppgavene som ligger under ansvarlig søkers ansvar. Det er derfor vi er førstevalget for noen av bransjens mest respekterte eiendomsutviklere.

Byggesak er langt mer enn byggesøknad; byggesak er arbeidet med å veilede tiltakshaver og andre aktører i tiltaket trygt gjennom jungelen av nasjonale og lokale planer, proposisjoner, lovverk, forskrifter, veiledere, rundskriv og tolkningsuttalelser.

Innen byggesak tilbyr vi rådgivning, utforming, ansvaret som ansvarlig søker, sakkyndige uttalelser og fagkyndig vurdering og veiledning.


Forberedende arbeid i byggesaken

I planleggingen av tiltaket (byggeprosjektet) skal det tas hensyn til gjeldende planer. Tomteutnyttelse, høyder, avstander og form er blant momentene som kommunen vil vurdere ved behandling av byggesøknaden. Forhold ved tiltaket som strider mot nevnte planer, må justeres/endres, eller det må søkes unntak fra krav i de aktuelle bestemmelsene. Søknad om å omgå bestemmelser i gjeldende lover og planer kalles dispensasjonssøknad. Vi anbefaler at man strekker seg langt for å unngå dispensasjoner i byggesøknaden, da dispensasjoner hjemler avslag i byggesaken. Om det derimot må søkes om dispensasjon, har vi i FRAM lang og solig erfaring med å argumentere for dispensasjonsforhold.

Når nødvendige tegninger foreligger vil ansvarlig søker sørge for at alle berørte naboer og gjenboere varsles om tiltaket. Ansvarlig søker er mottaker av merknader og spørsmål fra naboer, og vil også sørge for at kommunen informeres om eventuelle merknader.


byggesøknadEN – der all dokumentasjon samles

Etter at utformingen av tiltaket er avklart, og plassering er bestemt, starter utformingen av byggesøknaden. Byggesøknaden skal vise kommunen hvordan tiltaket er utformet, hvor tiltaket skal plasseres, hvem som er ansvarlig for hva, samt om alle forhold knyttet til overvann og infrastruktur er ivaretatt.


Kommunens behandling av byggesøknaden

Vi nøler ikke når det kommer til byggesaksrelaterte spørsmål – vi konkluderer!

Når kommunen har mottatt byggesøknaden for behandling, vil de kontrollere om forskriftens krav til dokumentasjon er oppfylt. Det kan – alt etter type tiltak – være behov for følgende:

  • Navn og kontaktinformasjon på tiltakshaver

  • Informasjon om eiendommen og hva tiltaket går ut på

  • Opplysninger om tiltakets ytre rammer og hvordan tomteutnyttelsen av eiendommen påvirkes

  • Informasjon om tiltaket er i tråd med lokale og nasjonale bestemmelser, eller om det er behov for søknad om dispensasjon

  • Byggesakstegninger og en skriftlig redegjørelse for det arkitektoniske

  • Redegjørelse for tiltakets sikkerhet mot natur- og miljøforhold

  • Situasjonsplan som viser minsteavstand til annen bebyggelse, kraftlinjer, vegmidte og vann- og avløpsledninger mv.

  • Dokumentasjon på tilknytning til infrastruktur (adkomst, avløp mv.)

  • Redegjørelse for hvordan overvann håndteres

  • Redegjørelse for hvordan naboer er varslet

  • Informasjon om eventuelle uttalelser fra andre myndigheter

  • Opplysninger om hvilke foretak som er ansvarlig for de ulike fagene, samt erklæringer om ansvarsrett fra disse

  • Andre krav som stilles i vedtatte arealplaner

FRAM er sentralt godkjent for byggesak i tiltaksklasse 2

Fram Ingeniørkontor er sentralt godkjent for byggesak i tiltaksklasse 2

Om kommunen krever opplysninger ut over det ovennevnte, vil det – etter lovgivers uttalelse – være å regne som et tilsyn. Byggesaksbehandling og tilsyn er i utgangspunktet to forskjellige oppgaver, og bør ikke blandes. Vi i FRAM mener man bør strekke seg langt for å imøtekomme kommunens dokumentasjonskrav, siden det er raskeste veien til godkjenning av det som er planlagt.

Etter at dokumentkontroll er gjennomført vil kommunen oversende byggesøknaden til eventuelle berørte sektormyndigheter, om ikke ansvarlig søker eller tiltakshaver på forhånd har gjort dette. Slike myndigheter kan være vegmyndighet, luftfartsmyndighet og forurensningsmyndighet mv.

Når kommunen har vurdert alle de ytre rammene av tiltaket, og de har påsett at både ansvarsforhold og andre nødvendige forutsetninger er i orden, skal det fattes et vedtak i saken. Om det omsøkte tiltaket er i tråd med alle lover og bestemmelser, skal det gis tillatelse til tiltaket innen fristen.

 

Tags: #byggesak #byggesøknad #ansvarlig søker